S-a infiintat prima asociatie dedicata dezvoltarii infrastructurii

Comunicat de presa

14.05.2015
PRIMA ASOCIATIE PENTRU PROMOVAREA INFRASTRUCTURII DIN ROMANIA A FOST INFIINTATA DE MEMBRII FORUMURILOR DE PROFIL

Cea mai mare comunitate online a pasionatilor de infrastructura a infiintat prima asociatie de profil din Romania. Formata exclusiv din membri ai forumului peundemerg.ro, Asociatia Pro Infrastructura este o organizatie non-guvernamentala, independenta si apolitica, ce isi propune sa monitorizeze proiectele de infrastructura, sa mediatizeze si sa promoveze dezvoltarea unei infrastructuri moderne in tara noastra.

Asociatia Pro Infrastructura isi propune sa reprezinte activ interesele societatii civile in relatia cu autoritatile, pentru ca dezvoltarea infrastructurii Romaniei sa se faca intr-un mod echitabil, durabil si sustenabil, in conformitate cu legislatia si regulamentele in vigoare la nivel national si european.

Asociatia Pro Infrastructura a luat fiinta in jurul forumului de specialitate peundemerg.ro care a adunat peste 1.100 de membri din tara si strainatate, cetateni activi care se informeaza zilnic, dezbat si actioneaza pentru promovarea infrastructurii din tara noastra. In cei aproape cinci ani de existenta ai forumului, utilizatorii au publicat peste 71.000 de mesaje, zeci de mii de fotografii de pe santierele deschise in tara, precum si sute de videoclipuri.

In ultimii ani, membrii comunitatii au facut zeci de solicitari de informatii si interpelari catre CNADNR, CFR, Ministerul Transporturilor si autoritatile din domeniu, pentru ca opinia publica sa fie informata corect cu privire la proiectele de infrastructura din Romania. De asemenea, comunitatea a adus o contributie importanta la dezbaterea privind Master Planul de Transport al Romaniei, reusind sa readuca autostrada Sibiu-Pitesti pe primul loc in lista de prioritati.

Comunitatea pasionatilor de infrastructura s-a facut remarcata publicului larg si prin realizarea filmarilor din avion ale santierelor de autostrada care au fost intens mediatizate. Filmarile au fost platite cu banii stransi din donatiile membrilor forumului. Initiativa a pornit dupa ce autoritatile au decis sa intrerupa filmarile facute din bani publici prin care erau monitorizate santierele de autostrazi si care aratau stadiul lucrarilor efectuate. Primele filmari au fost realizate in 2012, iar de atunci forumistii au efectuate 7 campanii de strangere de fonduri si nu mai putin de 35 de zboruri pentru filmarea santierelor de autostrada deschise in tara.

Veti regasi pe acest link cea mai recenta filmare din avion, finantata de Asociatia Pro Infrastructura, pe autostrada A10 Sebes-Turda (8 mai 2015).

Catalin Drula
Vicepresedinte Asociatia Pro Infrastructura
catalin.drula@proinfrastructura.ro

S-a infiintat prima asociatie dedicata dezvoltarii infrastructurii