Expresul DEx4 de Tureni trage la peron în 2024?

Ciotul de nici 5 kilometri de drum expres care va face legătura dintre Autostrada A3 și DN1 păstrează șanse foarte mici de a fi inaugurat în decembrie 2024, având termen contractual de finalizare februarie 2025.

Este primul proiect din “Superligă” al celor de la Dimex și CON-A. I-am prins pe filmare sâmbătă, când de obicei nu lucrează, dar putem spune că antreprenorii înaintează binișor pe șantier.

Totuși, pentru o inaugurare înainte de termen în decembrie, trebuie să forțeze mult mai mult, mai ales la structuri. De asemenea, sunt multe consolidări de făcut (ziduri de sprijin) și, desigur, deschiderea traficului presupune și restul de terasamente, asfalt, marcaje și parapete de protecție.

Și, nu în ultimul rând, mai trebuie să se implice proactiv și oficialii CNAIR. Dacă timpul trece leafa merge, 2024 va rămâne doar un vis.

Șoferii aflați în tranzit, dar și localnicii din Turda, așteaptă cu nerăbdare acest obiectiv. În următoarele 2-3 luni probabil că vom ști dacă se mențin șanse reale pentru decembrie 2024 sau ne vedem în primăvara lui 2025.

Expresul DEx4 de Tureni trage la peron în 2024?