Înapoi în 2012 cu o nouă veche perspectivă

În era dronelor, revenim la origini: filmările aeriene din avion, așa cum le-am început în vara anului 2012.

Monitorizarea cu drone a șantierelor lungi și/sau greu accesibile, atât pe autostrăzi cât și pe magistralele de cale ferată aflate în reconstrucție, înseamnă o logistică foarte complicată cu deplasarea (chiar cazarea), accesul în teren, riscurile și aprobările asociate, cât și cu post-procesarea clipurilor video. Timp și bani, adică.

În unele cazuri, este mai eficient să filmăm în doar câteva ore cu avionul sute de kilometri de drum sau cale ferată, din avion.

Dar tot nu este ieftin sau simplu. Însă cu ajutorul vostru o putem face, la fel cum am început în 2012, când nu erau dronele și noi eram singurii care zburam peste autostrăzile aflate în acel moment în execuție. Vă mulțumim anticipat pentru donații!

Până una-alta, duminică am făcut un zbor de test pe Autostrada A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului. Ajustăm pe viitor detaliile tehnice, deci nu ne criticați prea tare, suntem puțin ruginiți. Nici SpaceX nu a reușit deocamdată inserția orbitală cu Starship, ce pretenții avem noi să reușim din prima inserția aeronavei pe aliniamentul autostrăzii?!

Mulțumim Radu Cristea pentru susținerea acestui zbor, dar și pentru iscusința demonstrată la manșă!

Înapoi în 2012 cu o nouă veche perspectivă