A1 Curtea de Argeș-Tigveni, ne apropiem de munți

Vinerea trecută am filmat cei aproape 10 kilometri ai Secțiunii 4 din cea mai așteptată (și mai importantă) autostradă din țara noastră, Sibiu-Pitești.

Drona surprinde mai întâi viaductul peste o vale adâncă și lată traversată la sol de Str. Bușaga la vest de Curtea de Argeș, în zona nodului aflat pe tronsonul vecin. Aici lucrează un subantreprenor român mai puțin cunoscut publicului larg: Bercris Extreme Ag. Ne bucurăm să vedem o bună mobilizare și elevații avansate.

Și antreprenorul general Porr are un ritm bun atât la structurile și terasamentele unde este prezent direct dar mai ales la tunelul de sub Dealul Momaia, unde săpătura avansează fără probleme majore până acum, la data vizitei din 15 martie fiind excavați aproximativ 450 metri pe firul 1 (spre Curtea de Argeș), respectiv 310 metri pe celălalt, din totalul de 1350 metri ai fiecăruia dintre cele două fire.

Să nu zicem hop până nu sărim gardul: săpătura tunelului este departe de finalizare și morfologia terenului traversat poate aduce surprize neplăcute. În plus, volumul de muncă este imens pe tot lotul, avem risc de alunecări de teren și numeroasele structuri nu sunt deloc de neglijat.

În ciuda dificultăților, la cum se prezintă acum mobilizarea antreprenorului general și a subcontractorilor săi, avem speranțe că putem circula pe autostradă între Curtea de Argeș și Tigveni în decembrie 2026.

A1 Curtea de Argeș-Tigveni, ne apropiem de munți